17025 LAboratuvar Akreditasyonu Danışmanlığı

ISO 17025 standartı, laboratuvar çalışmalarına olan güvenin artırılması hedefiyle geliştirilmiştir. Laboratuvarların yetkin çalıştıklarını ve geçerli sonuçlar üretebildiklerini göstermelerini sağlamak amacıyla laboratuvarlar için belirlenmiş gereklilikleri içerir.

ISO 17025 standartı; laboratuvarların yetkinliği, tarafsızlığı ve tutarlı çalışmalarına dair genel gereklilikleri kapsar. Personel sayısına bakılmaksızın laboratuvar faaliyetleri gerçekleştiren tüm kuruluşlara uygulanabilir.

Laboratuvar müşterileri, yasal merciler, emsal değerlendirmesi kullanan kuruluşlar ve yapılar, akreditasyon kurumları ve benzerleri ISO 17025 standardını, laboratuvarların yetkinliğini onaylamak ya da tanımak için kullanır.

ISO 17025 standardına uyan laboratuvarlar, aynı zamanda ISO 9001 ‘in ilkelerine de genel olarak uymuş olurlar.

ISO 17025 standardı, laboratuvarın riskleri ve fırsatları ele almak için faaliyetler planlamasını ve uygulamasını gerektirir. Hem riskleri hem de fırsatları ele almak, yönetim sisteminin etkililiğini artırmak, daha iyi sonuçlar elde etmek ve olumsuz etkileri önlemek için bir temel oluşturur. Laboratuvar hangi risk ve fırsatların ele alınması gerektiğine karar vermekten sorumludur.

ISO 17025 standardının kullanımı, laboratuvarlar ile diğer kuruluşlar arasındaki işbirliğini kolaylaştıracak, bilgi ve tecrübe alışverişi ile standartların ve prosedürlerin uyumlulaştırılmasına yardımcı olacaktır.

Laboratuvarların ISO 17025 standardına uyması, sonuçların ülkeler arasındaki kabulünü kolaylaştıracaktır.

Kuruluşunuzda tarafsız bir şekilde gerçekleştirdiğimiz danışmanlık, eğitim, denetim, hizmetlerimiz ve bir çok uygunluk değerlendirme firmasının akreditasyon danışmanlığını yapmış alanında deneyimli uzman kadromuz ile ISO 17025 Akreditasyon Sisteminizin kurulmasında yanınızdayız.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin

+90 532 399 54 28