17021 Sistem Belgelendirme Kuruluşu Akreditasyonu Danışmanlığı

ISO 17021 Standardı, yönetim sistemlerinin bütün tiplerinin tetkikini ve belgelendirmesini sağlayan kuruluşların, yeterliliği, tutarlılığı ile tarafsızlığı için prensip ve şartları kapsar. Yönetim sistemlerinin belgelendirmesi, üçüncü taraf uygunluk değerlendirme faaliyeti (bk. ISO/IEC 17000:2004, Madde 5.5) olup, bu faaliyeti yerine getiren kuruluşlar da dolayısı ile üçüncü taraf uygunluk değerlendirmesi kuruluşlarıdır.

Bir kuruluşun; çevre yönetim sistemi, kalite yönetim sistemi veya bilgi güvenliği yönetim sistemi gibi bir yönetim sistemi belgesine sahip olması; o kuruluşun, faaliyetlerinin, ürünlerinin ve hizmetlerinin ilgili yönlerinin yönetimine yönelik, politikası ve ilgili yönetim sistemleri standardlarına uygun, bir sistem uygulamakta olduğunun güvencesini vermesinin bir yoludur.

ISO 17021 standardı, yönetim sistemlerinin belgelendirmesini ve tetkikini sağlayan kuruluşlara yönelik şartları belirler.

ISO 17021 standardı, kalite, çevre ve diğer yönetim sistemleri alanlarında tetkik ve belgelendirme yapan kuruluşlar için genel şartları verir. Bu kuruluşlar belgelendirme kuruluşları diye adlandırılır. Bu şartlara uygunluğun izlenmesi, belgelendirme kuruluşlarının, yönetim sistem belgelendirmesini yetkin, tutarlı ve tarafsız şekilde yapıldığının güvence altına alınması ve böylelikle, bu kuruluşların tanınması ile belgelendirme faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası seviyede kabul edilmesini sağlar. Bu standard, uluslararası ticarette yönetim sistemi belgelendirmesinin tanınmasını kolaylaştırmaya yönelik bir unsur olarak hizmet vermektedir.

Yönetim sisteminin belgelendirmesi, belgelendirilen kuruluşun yönetim sisteminin aşağıdaki hususları karşıladığını bağımsız bir şekilde gösterilmesini sağlar:

Belirtilmiş şartlara uygunluğu,

Kuruluşun beyan etmiş olduğu politikası ve hedeflerini tutarlı bir şekilde gerçekleştirebilir olduğu,

Etkin bir şekilde uygulanması.

Yönetim sisteminin belgelendirmesi gibi uygunluk değerlendirme faaliyetleri, belgelendirilen kuruluşa, müşterilerine ve ilgili taraflara değer katar.

Belgelendirme faaliyeti kuruluşun yönetim sisteminin tetkikini içerir. Bir kuruluşun yönetim sisteminin, belirli bir yönetim sistem standardına veya diğer hüküm ifade eden şartlara göre uygunluğunun beyan şekli, bir belgelendirme dokümanı veya bir sertifikadır.

ISO 17021 standardı, yönetim sistemlerinden herhangi birinin tetkik edilmesine ve belgelendirilmesine uygulanabilir.

Kuruluşunuzda tarafsız bir şekilde gerçekleştirdiğimiz danışmanlık, eğitim, denetim, hizmetlerimiz ve bir çok uygunluk değerlendirme firmasının akreditasyon danışmanlığını yapmış alanında deneyimli uzman kadromuz ile ISO 17021 Akreditasyon Sisteminizin kurulmasında yanınızdayız.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin

+90 532 399 54 28